Poradňa Access pointy a routery


Autor: | Vložené: 02.03.2020 000 16:09 | Témy: Poradňa Access pointy a routery

Slaby wifi signal

Dobrý deň,

chcel by som požiadať o radu ohľadom domácej WiFi/Lan siete
Mám od providera wifi router nainštalovaný v skrinke v chodbe, kde je od developera zavedené pripojenie na internet a zároveň sú v nej vyvedené RJ45 káble,
ktoré majú potom idú do 2 zásuviek v každej izbe. Teda, v izbách mám na stene 2 LAN porty a router nemôžem premiestniť inde.

Problém je, že v obývačke mám slabý Wifi signál. Zároveň tam mám NAS, smart TV a soundbar, všetko chcem mať pripojené na internet cez kábel (dobre, na soundbar by teoreticky stačila wifi).
Čo sa s tým dá robiť? Rozmýšlal som, že by som kúpil nejaký domáci wifi router ktorý má aj LAN vstupy a zapojil ho v obývačke.
Ale rád by som bol, aby sa všetko tvárilo ako jedna wifi sieť (nech nemám dve rôzne nazvané s rôznym heslom). Na fórach som našiel návody, v ktorých radia druhý router pripojiť cez LAN, vypnút na ňom DHCP,
nastaviť mu IP napevno (a na primárnom nastaviť DHCP aby túto konkrétnu IP neprideloval) a potom nastaviť wifi s rovnakým menom a heslom (ale dať iný kanál). Neviem ale, či by v takomto prípade router fungoval
aj ako LAN switch (kedže by mi potom zostal už iba jeden voľný port v stene). Rád by som k nemu pripojim TV a NAS cez kábel.
Je toto možné? Prípadne ako inak sa to dá riešiť.
Rád by som sa zmestil tak do 100 eur (ideálne okolo 50). Od routeru totiž nič viac nepotrebujem (DMZ, firewall, presmerovanie portov apod rieši primárny router od providera), stačí aby bol niečo ako wifi extender a lan switch.

Ďakujem

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.